De vackra städerna

Posted by Oscar Andersson on December 02, 2013
Tips

Vackra städerEn del åker till storstäder för att njuta av pulsen och vara i händelsernas centrum. Där finns det allid något att göra och någon att träffa och umgås med. Andra väljer att åka till precis samma städer men för att se vackra byggnader och parker. Det är just det som är tjusningen med de stora huvudstäderna. De har något för alla smaker. 

Paris:

Även Paris bjuder på mängder av äldre vackra och mäktiga byggnader. En del från den franska storhetstiden och andra både äldre och yngre. Bland de mest kända turistmålen finns slottet i Versailles, Notre Dam och Napoleons gravplats Les Invalides. Utöver det är Triumfbågen ett historiskt landmärke och Eiffeltornet ett turistmål man inte bör missa.

Prag:

Tjeckiens huvudstad Prag är känd för sin mycket fina och väl bevarade arkitektur. Här finns bland annat samlingar (klassad som världens bästa) från stilar som barock, kubism och neoklassisk stil. Inte helt oväntat är nationalmuseet ett av de mest besökta turistmålen. Andra turistmål som visar på historia och kultur är Pragborgen, torget i Gamla Stan och Vaclavplatsen.

Rom:

För de som älskar mäktiga och historiska byggnader är Rom helt rätt stad att åka till. Staden har mängder av byggnader och monument som vittnar om den romerska storhetstiden. Colosseum kan sägas vara nummer ett på listan över de mest besökta byggnaderna. Men även Forum Romana och Ostia Antica lockar mängder av historiskt intresserade turister varje år.

New York:

New York har inte samma långa historia som de övriga huvudstäderna. Däremot har staden en park som är utöver det vanliga – Central Park. Den färdigställdes 1878 och har sedan dess varit en skön avslappnande oas för alla som bor staden. Här samsas både de som vill ligga ner i skuggan och vila en stund med de som hellre drar på sig rullskidor eller leker i en av de 21 lekplatser som finns på området.