New York

Posted by Oscar Andersson on November 15, 2013
Hotell, Tips

Passa på att bo på ett legendariskt hotell när du besöker ”The Big Apple”. I New York hittar du några av det största och mest kända hotellen i världen. Staden är känd för sina skyskrapor och sin vackra arkitektur.

New York

 

Hotell i New York

De fem mest omtalade hotellen i New York är idag utan tvekan The Hilton New York, Waldorf-Astoria, Chelsea Hotel, Sheraton New York Hotel & Towers samt Grand Hyatt New York.Alla känner vi nog till den världsberömda Hilton-kedjan och det förvånar nog ingen att just Hilton är det största hotellet i New York. Hotellet öppnade redan på 60-talet och bestod då av över två tusen hotellrum. Antalet rum har idag reducerats men hotellet är fortfarande det första valet för stora kändisar och andra högt uppsatta personer när de besöker staden. Bokar du ett rum på Hilton i New York har du alltså en stor chans att springa på välkända ansikten både inom nöjes- och politikbranschen.Hotell Sheraton ligger perfekt beläget vid Time Square, vilket gör det till det utmärkta valet för turister. Chelsea Hotel är mest känt för att vara en populär destination för konstnärer och musiker som Patti Smith och Bob Dylan. Waldorf-Astoria och Grand Hyatt är två lyxiga hotell som båda funnits i staden i omkring ett sekel.

Broadway och musikaler

När du befinner dig i New York finns det massor av sevärdheter och aktiviteter som du bara inte får missa. En längre resa rekommenderas helt klart för att hinna uppleva den pulserande storstaden ordentligt. I staden hittar du bland annat ett imponerande utbud av shopping, restauranger och trendiga klubbar. Dessutom rekommenderas det varmt att gå och se en av de fantastiska musikalerna som ständigt visas på Broadway. Är du intresserad av detta så kan vi rekommendera GO Music Travel, som arrangerar musikalresor bland annat just till New York. Detta sägs vara en häftig upplevelse som man sent kommer att glömma. En annan populär destination i staden är Central Park. I parken kan du antingen slå dig ner och ha en mysig picknick eller prova på någon av alla de spännande aktiviteter som erbjuds.

Stadens sportklubbar

Även när det kommer till sport har staden som aldrig sover enormt mycket att erbjuda. Det ikoniska basebollaget “New York Yankees” är kanske det mest kända laget från staden och med all säkerhet ett lag som New York-borna själva älskar i vått och torrt. De håller till på Yankee Stadium beläget i Bronx, alldeles bredvid Hard Rock Cafe, som även det är ett klassiskt besöksmål för turister.New York har såklart även fler världskända sportlag inom flertalet sporter, så som inom hockey (New York Rangers), Amerikansk fotboll (New York Giants) och basket (New York Knicks).Ett av det kändaste idrottsevenemang som hålls i staden, är den stora och prestigefyllda tennisturneringen US Open. Tävlingen hör till en av de fyra årliga “Grand Slam”-turneringarna inom tennisen och är något varje tennisspelare drömmer om att vinna.