Semestra i Sverige

Posted by Oscar Andersson on November 12, 2013
Tips

Är man ute på en härlig och händelserik semester behöver man på intet sätt bege sig utomlands då vårt eget avlånga land bjuder på en hel del i form av både spännande sevärdheter och kanske framför allt stora naturupplevelser.

Husvagn och husbil

En klassiskt vis som många svenskar väljer att semestra på är genom att campa och då företrädesvis med husvagn eller husbil. Det fina med att semestra med just husvagn eller husbil är ju att man i princip kan välja att övernatta var som helst eftersom man så att säga alltid har logi med sig.Är man på campingsemester norröver bör man absolut göra åtminstone ett par stopp längs med Norrlandskusten som är ljuvlig under sommarmånaderna, framför allt på grund av det som bekant aldrig blir mörkt under nätterna.Ett område där man hittar en många härliga campingplatser är längs med den natursköna Höga Kusten. Även vid kusterna runt sommarmetropol Piteå samt på Sveriges allra nordligaste kustremsa mellan Kalix och Haparanda finns gott om campingplatser att tillgå.

Stugor på camping

Är man varken husvagns- eller husbilsmänniska, men ändå vill få en liten dos campingliv finns på många campingplatser runt om i Sverige även campingstugor som man kan hyra, vilket kan vara ett bra alternativ om man vill semestra med bil genom landet.

Hotell

Vill man bo lite bättre finns såklart även möjlighet att bo på hotell, i alla fall i de lite större städerna. Hotellkedjor som exempelvis Best Western, Scandic eller liknande finns på de flesta större orter.

Hyra stuga

En annan boendeform under semestern som är populär hos många är att hyra stuga någonstans, vilket är ett bra alternativ om man tänkt sig spendera en vecka eller två i en och samma region. Fördelen med stugor är att de ofta är lite större, vilket kan vara bra om man är en hel familj som är på semester.På nätet går det att hitta ett antal så kallade stugförmedlingen, som exempelvis Novasol, Stugsommar och Stugknuten, där det går att hitta stugor att hyra över hela Sverige.