Norrland

Har du funderingar på att besöka Norrland för en semestervecka eller kanske för en helgtripp? Vi hjälper dig hitta bra hotell i de större städerna i Norrland.

Norrland har mycket att erbjuda. Här finner man de större kuststäderna som har mycket att erbjuda för turister. Här hittar man också orörd natur och oändliga vidder att vandra i eller kanske åka skidor. Vi skriver lite om de större städerna för att du skall kunna bestämma dig för var du vill boka ditt hotell. Det kan vara intressant att bo i någon stad vid den svenska ostkusten för att sedan göra utflykter därifrån.

Om man inte vill bo i tält eller en liten stuga på fjället kan man istället ta in på hotell i någon av städerna Luleå, Skellefteå, Umeå eller Kiruna och göra utflykter därifrån.

Luleå och Skellefteå

Både Luleå och Skellefteå är vackra städer i Norrland och här finns mycket att uppleva. Det finns många aktiviteter som har med hav och natur att välja mellan i bägge dessa städer. Varför inte prova på en tur med skoter ut i naturen under en solig vinterdag eller kanske åka på sälsafari. Om du vill boka hotell i Luleå kan du besöka sidan hotellluleå.se där du har många bra hotell att välja mellan.

I Luleå kan man besöka Gammelstads Kyrkby som du kan läsa mer om här. För länge sedan var det besvärligt för människor i Norrland att ta sig till kyrkan. Man bodde långt ifrån och man var tvungen att åka häst och vagn eller kanske gå för att få ta del av guds ord. Det gjorde att man var tvungen att övernatta vid kyrkan. På det viset byggde man upp en hel by med små hus runt kyrkan i Luleå.

Umeå, Örnsköldsvik och Härnösand

Om man söker sig söderut från Luleå och Skellefteå kommer man till de större städerna Umeå, Örnsköldsvik och Härnösand i nämnd ordning. Det är allra helst kuststräckan mellan Örnsköldsvik och Härnösand som är den allra vackraste. Denna del av kusten kallas för Höga Kusten och här får man se en mäktig natur. De höga bergen stupar rakt ned i havet. Passa på att besöka Skuleberget och Nordingrå när du passerar denna trakt. Man får uppleva mycket vacker svensk natur när man vandrar i Skuleskogen.

Kiruna

Kiruna är något av en favoritstad i Norrland och den stora anledningen är Ishotellet. Naturen kring Kiruna är fantastisk och här kan man prova på att ta sig uppför Sveriges högsta berg Kebnekaise.