Att tänka på när man bokar hotell

Posted by Oscar Andersson on November 13, 2017
Hotell, Tips

Det är relativt snabbt och enkelt att boka hotell idag, men det betyder inte att man ska skynda på beslutet och bara ta det första lediga hotellet man hittar. Även om man bara stannar en natt kan det vara bra att tänka på ett och annat.

Antalet sovplatser för priset

För de som verkligen bara söker en plats att sova på och inte mycket mer är det alltid värt att titta på hur mycket man egentligen får för pengarna. Man ser ju ofta rum uppdelade i enkel- och dubbelrum, men det kan vara värt att läsa lite mer och se om det inte finns möjligheten för ytterligare sovplatser i ett rum. Många hotell installerar lösningar för just dessa tillfällen. En sådan lösning kan vara ett sängskåp.

Aktiviteter i närheten

Bokar man istället hotell i samband med semester eller någon annan längre visit är det en god idé att undersöka vad som egentligen finns att se och göra i närheten. Kan man placera sig själv nära det man även vill göra behöver man inte tänka lika mycket på hur lätt det är att ta sig till och från hotellet.

Tillgång till internet

Att ha internetuppkoppling på hotellet känns ju som en självklarhet idag. Och medan de flesta kan erbjuda detta kan det skilja sig mer och mer ju längre bort man reser. Många hotell inkluderar gratis Wi-Fi till alla gäster, men somliga tar betalt för detta. Det gäller att läsa på sig innan man bokar och se vilken policy de har kring detta.

Läsa recensioner

Ett hotell vill ju alltid måla upp den bästa möjliga bilden av sitt eget hotell. Vill man dock vara mer säker på exakt hur det är att bo där bör man först och främst förlita sig på kundrecensioner. Besök sajter som TripAdvisor och se vad hotellet har fått för genomsnittsbetyg och läsa några av recensionerna för att se om många klagar på en och samma sak. Genomsnittsbetyget är ofta en bra indikator på vad man kan förvänta sig.

Slutligen

Se till att njuta av er hotellvistelse, det kan vara riktigt skönt att bli ordentligt bortskämd med hotellfrukost och slippa bädda sin säng när man klivit upp.  Alla har vi våra rutiner när vi kommer till ett nytt hotellrum, vissa slår alltid på TV’n för att se vilka kanaler som finns. Andra väljer att titta i minibaren vad som finns tillgängligt. De flesta lägger sig nog i sängen för att kolla upp vilken typ av säng det är.