Kulturresor till London

Posted by Oscar Andersson on November 08, 2016
Tips

När du är less på London så är du less på Livet; för i London finns allt som livet kan erbjuda. Detta sade Samuel Johnson 1777 i en diskution med James Boswell som undrade om han skulle trivas med en flytt till staden. För många är detta sant än idag, även om man inte nödvändigtvis vill flytta dit.London har i årtusenden varit en världsmetropol och centrum för handel och kultur i Europa och världen.

Musik

I London går det alltid att hitta någon musikalisk tillställning, oavsett vad man är intresserad av. Mest känd är kanske stadsdelen West End som med alla sina teatrar är dit man reser om man vill se en musikal i London. I skrivande stund så går bland annat uppsättningar för Les Misérables, Motown The Musical och The Book of Mormon.

Konst

Även för den som föredrar att titta på konstverk så är valmöjligheterna stora. I det nationella porträttgalleriet så kan man se både moderna och klassiska portträtt. I skrivande stund ställer de till exempel ut porträtt gjorda av Pablo Picasso. De tidsbestämda utställningarna som den med Picassos verk har ett inträdespris men om man kan nöja sig med deras fasta utställning så är besöket helt utan kostnad.Galleriet befinner sig brevid The National Gallery precis bredvid Trafalgar Square, ett av Londons största torg med två stora fontäner och Nelson’s Column, en stor pelare med en staty på toppen som byggdes under 1840-talet.

Historia

För den som är intresserad av lite mer historisk kultur så är ett besök på British Museum ett måste. Museet innehåller statens samling av föremål som införskaffats från hela världen. Man kan följa dem mänskliga historien från de första stenåldermänniskorna till moderna konstföremål och exempel på dagens samhälle.En av de mest kända artifakterna som går att de på British Museum är rosettestenen som var nyckeln till att kunna tyda hieroglyferna.