London

Posted by Trinity Mueller III on June 04, 2013
Tips

Att åka till London kan vara en mycket trevlig upplevelse, man kan åka året runt men helt klart är ju sommaren den skönaste tiden att besöka Englands huvudstad. En weekend i London med shopping och nöjen är aldrig fel. Du kommer att åka hem med ett leende och vara riktigt nöjd.Det finns mycket att upptäcka i London, och beroende på vad du är intresserad av att gör bör du göra en plan vad du vill se och bara måste se. Risken finns annars att du irrar planlöst och inte hinner se det du verkligen vill se. Det finns också massor med trevliga hotell i London för att hitta ett bra hotell kan du surfa hit och boka!

5 Attraktioner i London

  • Abbey Road är ett måste om du är en Beatles fan, här ligger Abbey Road Studio där gruppen spelade in sin plattor. På deras album från 1969 – Abbey Road finns gatan avbildad
  • Madame Tussauds är vaxkabinettet som du får se kända personer så som politiker, sportprofiler, artister och andra kända personer. Detta är ett av Londons stora turist attraktioner.
  • Piccadilly Circus är det torget som är centralt i London som troligtvis är mest besökt av alla, det besjöngs en gång av Svenska Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen.
  • Dubbeldäckare måste man bara åka, dessa går inte som vanlig busstrafik utan kör så kallad Hertiage Routes i centrala delen av London, men att få åka en sådan och se London på ett litet annorlunda sätt.
  • Soho är den stadsdel i London som är mest känd för sina restauranger och butiker, åk till West End i centrala London och shoppa loss och ät god mat.

Sedan kan man ju inte undgå att skriva om fotboll när man skriver om London och England. Det är ju Britternas nationalsport, det finns total 13 professionella klubbar i landet. London har tidigare inte varit så framgångsrik som andra delar av England varit men i FA Premier League 2003/2004 så klev London fram och Arsenal FC vann före Chelsea, året där på så var det Chelsea’s tur. Om du skulle vilja åka på en fotbollsresa till London och se Chelsea spela så ordnar GO Sport Travel resor dit, för att komma till  sidan om Chelsea resan så kan du klicka här. Du kommer att få en oförglömlig resa och minnen för livet.Ett tips är att kombinera din resa med fotboll och uppleva staden. Det ena utesluter naturligtvis inte det andra. Är man i England ska man dessutom passa på att besöka en av alla pubar som finns och äta deras lokala mat och känna på atmosfären. Varför inte passa på att inför matchen besöka den pub där supportrar för ditt lag brukar samlas och insupa gemenskapen och ladda inför matchen.En populär aktivitet i London är att bevista någon av de musikaler och pjäser som staden har att erbjuda. Några kända musikaler är Les Miserables, Mamma Mia! och The Lion King. Mamma Mia! är ju för övrigt en musikal skriven av Benny Andersson och Björn Ulvaeus och baseras på sånger av ABBA. Musikalen har setts av över 60 miljoner människor världen över och handlar om en kvinnas bröllop och sökandet av hennes pappas identitet som leder till att tre män från hennes mammas förflutna kommer till den grekiska ön kvällen före hennes bröllop.