Husvagns camping längs Höga Kusten

Posted by Trinity Mueller III on May 06, 2013
Tips

Håller ni på att planera sommarens semester skulle jag verkligen rekommendera att ni besöker Höga Kusten. Höga Kusten är ett kustområde i Ångermanland som sedan den senaste landshöjningen ligger belägen på 800 meter vilket gjort detta till ett fantastiskt landskap. Det är därför ingen slump att allt fler börjat söka sig dit på sina semestrar. Här finns närheten till havet och en underbar skärgård, fantastik kuperad natur och många aktiviteter och äventyr att göra. 

Camping

Ett bra sätt att få komma naturen och miljöerna nära är att bo på de olika campingarna som finns längst Höga Kusten. Då är du utanför städerna, mitt i Höga Kustens fantastiska natur med en närhet till många olika aktiviteter som turist. Det finns många vackra campingar längst hela Höga Kusten, från Sundsvall i söder till Ava i norr.

En camping som har blivit mycket omtalad de senaste 3 åren, som vi vill rekommendera är Mosjö Camping. Campingen bytte ägare för ett par år sedan och efter det har de ständigt renoverat, byggt till och skapat en mycket fin camping, både för barnfamiljer som pensionärer. Campingen ligger 18 kilometer norr om Örnsköldsvik, vackert beläget intill Mosjön. Här finns både stugor i olika storlekar att hyra samt husvagnsplatser alldeles intill sjön. På campingen finns en kiosk, minilivs och restaurang med enklare rätter. De aktiviteter som erbjuds är bland annat en 18 håls minigolf bana, fiske på inplanterad ädelfisk i sjön samt hoppborg för barnen. Det finns även många vackra grillplatser och vindskydd längs sjön.

Bo på lantgård

Ett annat alternativ till boende är “Bo på lantgård”. Detta är ett relativt nytt alternativ till boende där du får bo på gårdar med ett levande jordbruk. Idag finns ungefär 300 gårdar med “Bo på lantgård”. Ett mycket prisvärdigt alternativ till boende där du hyr en hel stuga. Du får själv välja om du vill att frukost och sängkläder ska ingå. Har du barn kan detta vara ett otroligt spännande och roligt boende där det ständigt finns saker att göra på gården. För att hitta de gårdar som finns längs Höga Kusten söker du enklast på Google.

Hoppas vi har gett er ett frö att så och att ni kommer att besöka Höga Kusten framöver, vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna.