Brittiska öarna

Posted by Trinity Mueller III on October 01, 2013
Tips

Att resa till någon av de brittiska öarna är något som under lång tid varit mäkta populärt hos oss svenskar och det är inte speciellt konstigt, då England, Wales, Skottland och också Irland bjuder på väldigt mycket i form av naturupplevelser, sevärdheter och storstadsliv.

London

Gillar man storstäder så är utbudet på de brittiska öarna brett. Givetvis har vi ju London för den som verkligen är ute efter att besöka en riktig världsmetropol. Här finns i princip allt man kan tänka sig som turist.Mycket sevärdheter i form av en rad kända historiska landmärken som Towern, London Bridge och Westminster Abbey, bra shopping, bland annat på det kända varuhuset Harrods samt ett digert utbud av restauranger och dylikt för den som är intresserad av det. Är man sportintresserad och kanske framför allt fotbollsintresserad är London ett riktigt mecka med lag som Arsenal, Chelsea, Fulham och Tottenham.

Andra städer i England

Förutom London finns så klart en rad andra storstäder som absolut är värda ett besök som exempelvis Liverpool eller Manchester i mellersta England. Gillar man Beatles är Liverpool förstås ett givet resmål.

Skottland

Lite längre norrut ligger ju som bekant Skottland och städerna Glasgow och Edinburgh. De bägge städerna ligger endast dryga fem mil ifrån varandra och fungerar således utmärkt att besöka på en och samma gång.Om man befinner sig i Skottland ska man även ta chansen att ge sig ut på den fantastiska skotska landsbygden som både bjuder på stora naturupplevelser och historia i form av många gamla slott och borgar.

Irland

Även Irland har en hel del att bjuda på för den som väljer att besöka den ”gröna ön”. Landets största stad och även huvudstad Dublin har känslan av storstad samtidigt som den är gemytlig. Förutom Dublin kan även städer som Galway, Limerick och Cork vara värda ett besök.Naturen på Irland är underbar med många gröna kullar och fantastiska kustlinjer. I landet finns total sex olika nationalparker där det finns trevliga vandringsleder för den som vill komma nära naturen under sin resa.